De pool Redu-Transinne: hoogtechnologische ondernemingen en levenskwaliteit

Een diploma op zak hebben: dat is één ding. Het vinden van een baan die voldoening geeft en aandacht heeft voor een aangename leefomgeving ver weg van de stress van de grote steden en van de eindeloze files: dit is een wens die gemakkelijk werkelijkheid kan worden.

De pool Redu-Transinne, in Libin, heeft de bijzonderheid om hoogtechnologische ondernemingen in de ruimtevaartsector samen te brengen in een natuurlijke en aangename omgeving dichtbij heel aantrekkelijke stedelijke, culturele en toeristische polen.

Een stimulerende werkomgevingIdeaal gelegenEen authentieke regioUitzonderlijke levensomstandigheden

Een stimulerende werkomgeving

170 mensen hebben deze persoonlijke en professionele keuze gemaakt en werken op de pool van Redu-Transinne.  U kunt er internationale deskundigen ontmoeten binnen de Europese Ruimtevaartorganisatie of andere gerenommeerde ondernemingen.

Investir en province de Luxembourg avec IDELUX, service d'accompagnement et de support multiple

De ruimtepool van Redu-Transinne bestaat uit twee sites:

Optical_Fibre_connection_V4

In Redu

Het ESA-centrum (Europese Ruimtevaartorganisatie)/ESEC (European Space Security and Education Centre) in Belgisch Luxemburg sinds 1968
Pôle Redu-Transinne, centre spatial belge

In Transinne

Het bedrijvenpark Galaxia (20 ha) ontwikkeld door IDELUX in de jaren 2000
Galaxia Business Park, centre spatial belge avec support, incubateur, etc.

Galaxia, een uniek concept met:

 • een bedrijvenpark van 20 ha bestaande uit volledig uitgeruste terreinen;
 • een bedrijvencentrum (2000 m²) dat via glasvezel verbonden is met het centrum ESA/ESEC in Redu;
 • incubator voor start-ups met de ESA-label (ESA Space Solutions Belgium);
 • een kenniscentrum;
 • Het Euro Space Center dat 53 000 bezoekers van 38 nationaliteiten en 35 000 stagedagen heeft verwelkomd in 2018;
 • Het Galileo Integrated Logistics Support Centre (2300 m²). Doel: de volledige operationaliteit van alle grondstations van het Galileo-systeem (afgelegen Europese locaties) waarborgen. Dit omvangrijke project ontwikkeld door de Europese Commissie versterkt de rol van de ruimtepool van Redu-Transinne op internationaal niveau.
 • Het ESEC-Galaxia, het ESA Education Training Centre stelt een tiental mensen tewerk op de site van Transinne.
  Het ESA Education Training Centre biedt verschillende activiteiten:

  • Het e-Technology Lab dat de leerkrachten uit het basis- en secundair onderwijs opleidt in robotica en aanverwante wetenschappen (20 sessies per jaar, elk van 2 tot 3 dagen en voor 30 leerkrachten);
  • Het Training en Learning Facility die Europese universitaire studenten in technische wetenschappen opleidingen biedt door hun de expertise, de knowhow en de goede praktijken van het ESA over te brengen (20 sessies per jaar, elk van 4 tot 5 dagen en voor 30 universitaire studenten. De begeleiding van deze studenten wordt gemiddeld door 4 deskundigen per sessie verzorgd);
  • Het CubeSat Support Facility is een centrum voor de integratie, het assembleren en het testen van educatieve CubeSats.

Galileo-P20

Galaxia, een geschikte plaats voor de oprichting van ondernemingen

Het bedrijvenpark Galaxia heeft ook tot doel start-ups te verwelkomen. Naast een motiverende werkomgeving, biedt het park ultramoderne en beveiligde infrastructuren en een eetzaal. Het beschikt ook over talrijke parkeerplaatsen en een oplaadpunt voor elektrische voertuigen.

De stad verlaten om een onderneming in een landelijker gebied op te starten, zou sommige mensen kunnen afschrikken. Maar dit is gerekend zonder de ervaring van het Agence de Développement économique et durable de la province de Luxembourg (IDELUX) dat de dappere ondernemer steunt door hem diensten  op maat aan te bieden.

Al meer dan 50 jaar is IDELUX een onmisbare speler in het economische landschap van de provincie Luxemburg die zijn ervaring in de ruimtevaartsector (onder andere) ten dienste stelt van nieuwe ondernemingen in de sector.

Ideaal gelegen

De pool Redu-Transinne is voortdurend in ontwikkeling, richt zich uitsluitend op de ruimtevaartsector, is ideaal gelegen naast de hoofdas die België doorkruist, de autosnelweg E411. In Libin kennen we de stress van de spitsuren niet. Gemakkelijk bereikbaar, op minder dan 40 minuten van Namen of Aarlen, het is een bevoorrechte werkomgeving.

Weinig verkeer en een korte reistijd om naar kantoor te gaan, zowel voor degenen die in de stad wonen als voor degenen die gevlucht zijn om te ontsnappen aan de vervuiling en de overdreven huurprijzen. Ver van het verkeer en van de files…het is een luxe. Het is ook de mogelijkheid om snel naar een concert in de WEX van Marche-en-Famenne of naar een spektakel in Namen te gaan dankzij een vlot verkeer.

Commune de Libin avec le Pôle Redu-Transinne
La ville de Redu-Transinne

Een authentieke regio

In het hart van de provincie Luxemburg is Redu-Transinne een ideaal vertrekpunt voor een regio boordevol toeristische en culturele attracties (Mudia Museum onlangs geopend in Redu), trail- of mountainbikepistes, sportcentra, gerenommeerde toneel- en muziekfestivals die persoonlijkheden uit vele landen over de hele wereld verwelkomen (Chassepierre, Gaume Jazz, het Festival du rire de Rochefort, enz.), herdenkingsplaatsen (Bastogne, hart van de Slag om de Ardennen), te ontdekken natuurgebieden (het Graf van de Reus, het Bois des légendes ardennaises), te proeven streekproducten. Er is altijd iets te doen in de regio.

De typische Ardeense dorpen zoals Redu (wereldwijd bekend als het “Boekendorp”) zijn plaatsen voor wandelingen en gastronomische ontdekkingen.

Authenticiteit verzekerd.

Uitzonderlijke levensomstandigheden

In Redu-Transinne is de kost van vastgoed lager en de kwaliteit van de lucht hoger dan in Brussel of in Luik. Voor jonge koppels die een gezin willen stichten, is het mogelijk om een huis met een tuin te kopen. In alle rust en stilte leven, ontsnappen aan de groeiende onveiligheid in de grote centra en tegelijkertijd genieten van alle faciliteiten van de moderne wereld is een begerenswaardig pluspunt.

maison-cle-sur-porte-tpalm-5