GALAXIA,
een unieke en gevarieerde ruimtesite

Ontdek de nieuwste kansen in de sector!

Een ondernemingscentrum dat via het glasvezelnet is verbonden met het ESA-ESEC Redu Centre en een incubator huisvest voor start-ups en spin-offs

Door te kiezen voor ons bedrijvencentrum, geniet u van gepersonaliseerde begeleiding in een moderne en beveiligde infrastructuur, in het centrum van één van de grootste fotovoltaïsche architectuurprojecten van Europa.

Galaxia implentation Guide
centre-entreprise-6

Professionele begeleiding van bedrijven

De kern van het bedrijvenpark GALAXIA bestaat uit een hightech ondernemingscentrum van 2.000 m² dat speciaal werd ontworpen voor de huisvesting van twee soorten bedrijven die zijn gespecialiseerd in ruimtevaarttoepassingen:

 1. bekende bedrijven 
 2. start-ups en spin-offs. Deze jonge bedrijven worden begeleid door de incubatiestructuur GALAXIA Space Innovation en kunnen gebruik maken van een uitgebreid gamma ondersteunende diensten voor hun groei.
centre-entreprise-5

Ultramoderne en beveiligde infrastructuur

 1. Beveiliging voor uw personeel en gegevens.
 2. Hoogtechnologische apparatuur:
 • identificatiesysteem,
 • systeem voor toegangscontrole met magnetische badges,
 • de elektriciteit wordt opgewekt met behulp van zonnepanelen (4.700 m²),
 • glasvezelnet tussen het bedrijvencentrum GALAXIA en het ESA Centre,
 • glasvezelnet tussen het bedrijvencentrum GALAXIA en het wereldwijde netwerk,
 • krachtige internetverbindingen,
 • serverruimte type “Tier 2 data center” die volledig vooraf is geïnstalleerd (norm TIA/EIA-942),
 • dubbel noodstroomvoorzieningssysteem (korte en lange panne).
centre-entreprise-2

Gemeenschappelijke diensten en apparatuur

Naast ons werk in volledig uitgeruste kantoorruimtes, kan ieder bedrijf dat zich vestigt in het ondernemingscentrum genieten van enkele gemeenschappelijke diensten en apparatuur, voor een maandelijkse bijdrage. Deze diensten en uitrustingen omvatten:

 • een receptie,
 • een telefooncentrale bij afwezigheid,
 • een interne bezorgdienst van post en pakketjes,
 • een kopieerapparaat,
 • een dienst voor de reservatie van vergaderzalen,
 • een bewakingssysteem,
 • airconditioning,
 • sanitaire ruimtes,
 • elektriciteit, water, enz.,
 • onderhoud en schoonmaakdiensten voor alle ruimtes.
centre-entreprise-4

Innovatieve en duurzame architectuur

 • Het grootste architectuurproject voor de productie van zonne-energie in België: de integratie van ongeveer 4.700 m² aan zonnepanelen in het gebouw,
 • De jaarlijkse opgewekte energie bedraagt 313.000 kWh (dit komt overeen met het energieverbruik van 90 huishoudens) en naar schatting wordt er jaarlijks 142,8 ton CO2 bespaard,
 • Recyclage van regenwater,
 • Gebruik van hout in de structuur van het gebouw en de externe bekleding van de kantoorruimtes,
 • Warmtepomp lucht/lucht…
imcubateur-1
imcubateur-2

Professionele begeleiding op het vlak van incubatie

In het ondernemingscentrum, speelt GALAXIA Space Innovation (het voormalige ESA BIC Wallonie Redu) de rol van incubator, aangezien het een ondersteuningsprogramma biedt aan innovatieve start-ups die actief zijn op het vlak van ruimtevaarttechnologieën om hun bedrijf te lanceren en vervolgens te laten groeien.

Deze start-ups kunnen beroep doen op een gevarieerd aanbod van diensten dankzij de incubator:

 • Financiering van € 50.000,
 • Technische ondersteuning (tot 80u),
 • Zichtbaarheid,
 • Ondersteuning van het bedrijf.

De incubatie in het kader van ESA BIC Belgium is voorzien voor een termijn van één à twee jaar. Alle officiële communicatie met ESA gebeurt in het Engels.

Voor meer informatie: spacesolutions.be

Het GALILEO Integrated Logistics Support Centre

In december 2017 werd er een uniek gebouw ingehuldigd in het bedrijvenpark GALAXIA in Transinne: het GALILEO Integrated Logistics Support Centre (GILSC). Dit gebouw wordt ter beschikking gesteld van de Europese Commissie.

Galileo-P19

Een strategisch centrum op Europees niveau

Ter herinnering, GALILEO is het ambitieuze programma dat de Europese Unie wilt voorzien van een eigen satellietnavigatiesysteem. Deze dienstverlening voor de Europese burgers en professionele klanten zou feilloos ter beschikking moeten worden gesteld. De dienstverlening wordt gegarandeerd dankzij een netwerk van 30 satellieten, 16 grondstations en 12 centra.

In maart 2016 werd het Belgische voorstel voor de vestiging van een “ILS”-gebouw van GALILEO in Transinne gevalideerd. Hiermee nam de Europese Commissie het besluit om het ruimtevaartcentrum GALAXIA te laten uitgroeien tot de Europese hotspot voor de logistiek van alle centra en het onderhoud van zijn installaties.

IDELUX ging daarop de uitdaging aan om een gebouw te voorzien dat beantwoordt aan alle vereisten binnen de vastgestelde termijnen.

Galileo-P20

Een krachtig en hoogtechnologisch centrum

Dit gebouw van bijna 3.000 m² vormt de thuisbasis van 30 hoogopgeleide operatoren van de vennootschap Vitrociset en een team van experts van het GSA (GSA voor European Global Navigation Satellite Systems Agency). Het Centrum garandeert dat alle grondstations van het GALILEO-systeem (Europese en verafgelegen sites) op elk moment volledig operationeel zijn.

Het is een echt technologisch pareltje dat de beste actuele normen integreert en dit zowel op het vlak van glasvezelverbindingen en veiligheid (anti-inbraaksystemen, aanwezigheidssensoren, veilige stroomvoorziening, enz.), als een centraal beheer dat op afstand kan worden beheerd (temperatuur, opening, camera’s…), maar ook goede energieprestaties (zonnepanelen, aardwarmtesondes, het opvangen van regenwater, enz.).

Het Euro Space Center vervulde de afgelopen 20 jaar de volgende taken:

 1. sensibilisering van jongeren, maar ook volwassenen, voor allerhande wetenschappen met als voornaamste thema de ruimte. Via een spectaculair parcours kunnen de bezoekers het universum van de verovering van de ruimte ontdekken. Ieder jaar verwelkomt het ESC kinderen van over de hele wereld, goed voor bijna 40.000 overnachtingen per jaar;
 2. organisatie van tentoonstellingen, seminaries en evenementen (dankzij de moduleerbare vergaderruimtes, het auditorium met een capaciteit van 140 zitplaatsen, de cafetaria…).

Het Euro Space Center onderging een volledige facelift in 2020 en biedt nieuwe diensten aan! Lees hier ons artikel over de modernisering van het Euro Space Center!

Meer info op www.eurospacecenter.be!

De ontwikkeling van het ruimtevaartcentrum GALAXIA gaat zelfs nog verder

De werken voor de inrichting van het park gaan nog een tijdje door om nieuwe bedrijven met een gemeenschappelijke noemer te verwelkomen, met name een specialisatie in de ruimtevaartsector.

Het park dat momenteel wordt ingericht beschikt over 20 hectare aan bouwgronden die zijn bestemd voor de vestiging van hoogtechnologische bedrijven in de beste omstandigheden.

centre-entreprise-3
Galaxia_PM

GALAXIA, dat is ook:

Het enige belgische bedrijvenpark dat zich toelegt op toepassingen en innovaties uit de ruimtevaart

Een ruimtepool met wereldleiders