GALAXIA,
een ruimtepool met wereldleiders

Ontdek de nieuwste kansen in de sector!

Door te kiezen voor het ruimtevaartcentrum GALAXIA, kiest u ervoor om u te vestigen tussen enkele grote internationale bedrijven die essentieel zijn voor de ruimtevaart: het Europees Ruimtevaartagentschap, the European GNSS, Vitrociset-Leonardo, Redu Space Services, enz.

Galaxia implentation Guide
esa

Europees Ruimtevaartagentschap (ESA-ESEC)

In het kader van zijn nieuw beleid biedt het Europees Ruimtevaartagentschap privébedrijven de mogelijkheid om van nieuwe diensten te genieten die voorheen enkel waren weggelegd voor het Ruimtevaartagentschap zelf. Het betreft, onder andere, technische infrastructuur, met de mogelijkheid om gegevens te versturen en te ontvangen via de satelliet dankzij een beveiligde glasvezelverbinding.

SES

SES

SES is de eerste wereldwijde operator van satellieten voor telecommunicatie. Dit ruimtevaartbedrijf is gespecialiseerd in de commercialisering van technologieën, knowhow, technische bijstand en opleidingen inzake satellietcommunicatie in alle uithoeken van de wereld.

SES stelt zijn expertise ter beschikking van alle bedrijven die zijn gevestigd in het bedrijvencentrum GALAXIA.

gsa

Europees GNSS-agentschap

Het GSA, het Europees GNSS-agentschap (Global Navigation Satellite System) heeft als taak om de ruimte af te stemmen op de behoeften van zijn gebruikers. De ruimte is immers de nieuwe technologische revolutie en verandert de manier waarop we leven, werken en spelen. De voornaamste taak van het GSA is garanderen dat de Europese burgers het beste halen uit de Europese satellietnavigatieprogramma’s, zoals GALILEO. De gespecialiseerde teams van het GSA werken vanuit het centrum GALILEO in GALAXIA.

vitrociset

Vitrociset-Leonardo

Het ruimtevaartbedrijf Vitrociset Belgium is de Belgische dochteronderneming van de Italiaanse groep Vitrociset-Leonardo (800 personeelsleden) die actief is op het vlak van luchtverkeersleiding, defensie en ruimtevaartactiviteiten. Dankzij de ervaring die het bedrijf de afgelopen 25 jaar kon opdoen op de site van het Europees Ruimtevaartagentschap (ESA) in Redu kan het nu rekenen op een sterke reputatie. Bovendien is Vitrociset Belgium actief in het programma GALILEO, waar het verantwoordelijk is voor de ontwikkeling, de productie en het onderhoud van specifiek materiaal dat wordt gebruikt door alle grondcontrolestations wereldwijd.

Vitrociset Belgium centraliseert de Duitse en Nederlandse dochterondernemingen in GALAXIA, waardoor het park kon uitgroeien tot de Europese hotspot voor de ruimtevaartactiviteiten van de Groep.

Sinds 2009 zijn de teams gevestigd in het bedrijvencentrum GALAXIA en staan ze in voor de begeleiding en ondersteuning van jonge bedrijven die zich vestigen in het bedrijvenpark.

galaxia

Partners van de incubatie

GALAXIA Space Innovation  speelt de rol van incubator binnen GALAXIA door een ondersteuningsprogramma te bieden aan start-ups die actief zijn op het vlak van ruimtevaarttechnologieën om hun bedrijf te lanceren en vervolgens te laten groeien. GALAXIA Space Innovation is het resultaat van een consortium tussen IDELUX Développement, SkyWin Wallonie, het Space Center van Luik en WSL.

GALAXIA, dat is ook:

Het enige belgische bedrijvenpark dat zich toelegt op toepassingen en innovaties uit de ruimtevaart

Een unieke en gevarieerde ruimtesite