Zich in België vestigen

Als u besluit om u in België te vestigen, moet u dit bij uw gemeente melden. Ga op de website van uw gemeente, van Libin bijvoorbeeld. Deze website geeft u tal van praktische informatie over uw gemeente.

U kunt ook de websites vivreenbelgique.be, Belgique-infos.be, belgium.be en expat.com raadplegen die tal van informaties bevatten voor nieuwkomers.

Werk

Uw partner wenst in de regio te werken, raadpleeg: emploi.wallonie.be, forem.be, de uitzendbureaus Tempo-team, Trace, Manpower, Adecco, Randstad…

Gezondheid

Vanuit de pool van Redu-Transinne kunt u op een afstand van minder dan één uur rijden een tiental ziekenhuizen bereiken waar u uiteraard in het Frans, maar ook in het Engels verzorgd kunt worden.

Medische centra ontwikkelen zich meer en meer in de provincie Luxemburg. Ze staan garant voor een lokale dienst en worden zeer gewaardeerd door de inwoners.

In heel Wallonië werd in samenwerking met ziekenfondsen ook een thuiszorgdienst voor zieke kinderen opgericht.

Onderwijs

Libin bevindt zich in Wallonië waar het basis-, secundair, hoger en universitair onderwijs goed ontwikkeld is. Merk op dat er op minder dan een uur rijden 6 scholen zijn die een Engelstalig onderwijs bieden (4 basisscholen, 2 secundaire scholen) en op iets meer dan een uur rijden zijn er 6 Europese scholen in Brussel en Luxemburg.

In de praktijk